Захід до Голодомору.

17.12.2016 18:03

 Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини , і життя країни. Без болю не згадати страшні муки і переживання українського народу. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив земне життя у пекельних муках. 

     День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій, щороку відзначається в Україні у четверту суботу листопада. Пам’яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, заподіяного сталінським режимом у 1932-1933 роках. Пам’яті українських сіл і хуторів, які щезли з лику землі після найбільшої трагедії ХХ століття присвятили загальношкільну лінійку.

     Учні 6 класу СЗШ №20 під керівництвом класного керівника Гнатишин Г.І. нагадали історію трагічних подій в Україні 1932-33 рр. На заході прозвучали віршовані рядки про геноцид українського народу. Було представлено презентацію з історичними фотографіями часів Голодомору. Учні та вчителі школи вшанували пам'ять жертв голодоморів хвилиною мовчання та спільною молитвою за душі невинно убієнних.

     У рамках вшанування пам’яті жертв голодоморів усі класи школи взяли участь в обласній патріотичній акції «Незабудка пам’яті».