Святкування Дня соборності України.

30.01.2017 13:00

     В історії становлення незалежності і соборності України, особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з’єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято - День соборності України.

     Цьогорічне святкування Дня соборності України в нашій школі було особливим:розпочалося із урочистої лінійки , яку підготували учні 9 класу на чолі із класним керівником Крутій Л.І..    Урочисте дійство розпочалося із гімну України. Було продемонстровано слайди фільмів, звучали патріотичні пісні та вірші, за допомогою яких учні ознайомилися із подіями далекого минулого та усвідомили їх значення цієї події для  сьогодення. Наскрізною ідеєю була думка про те, що тільки в єдності сила нашого народу і якби були засвоєні уроки минулого, то не було б гірких жнив сьогодні.
     Соборність – це символ. Символ боротьби за волю та незалежність. Порозуміння між людьми. Це часточка надії і віри у світле майбутнє. Відзначення цього свята сьогодні важливе, як ніколи. Воно нагадує нам про те, що лише в єдності ми маємо силу, лише разом зможемо подолати всі біди та нещастя, які випали на долю нашого багатостраждального народу. Нам, українцям, необхідно тепер, як і у 1919 році, знайти спільну мову та порозумітися, адже, пам’ятаймо, ми власноручно пишемо сторінки історії і на помилку не маємо жодного права. Нам можуть не пробачити її ані пращури, ані нащадки. Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб!

     У рамках відзначення Дня Соборності України у шкільній бібліотеці організована книжкова виставка «Соборна мати-Україна одна на всіх, як оберіг…», присвячена цій знаменній даті.