Листопадовий Зрив

06.11.2014 16:31

З нагоди відзначення 96-ї річниці проголошення ЗУНР та відповідно до плану роботи школи, у СЗШ № 20 м. Львова було проведено тематичний захід «Листопадовий Зрив».

Учнів ознайомили з основними подіями Листопадового Чину та подіями періоду існування ЗУНР, акцентуючи увагу на основних моментах державотворчого процесу, конкретизуючи роль західноукраїнської громадськості у вирішенні питання самовизначення.

До постановки сценарію були залучені: ведучі, читці, ансамбль. Прозвучали патріотичні вірші, уривки із спогадів учасників тих буремних днів, пісні українських січових стрільців. Глядачам було продемонстровано портрети державних діячів ЗУНР, символи ЗУНР, архівні фото учасників подій 1 листопада 1918 року, міста Львова у часи цих знаменних подій, українських січових стрільців.

Виховний захід поглибив знання історії рідного міста і краю, збудив гордість за український народ, виховав активну громадянську позицію і повагу до ідеалів демократії.

Вчитель історії Шульгата Наталія Петрівна зуміла зацікавити учнів школи подіями цих буремних днів, викликати інтерес до вивчення історії українського народу, вселити впевненість, що він, український народ, здатний на поступ.